måndag, oktober 20, 2008

Ljusceremoni

Brudpar som gifter om sig strävar efter att de nya familjemedlemmarna skall känna sig varmt välkomna in i den nybildade familjen.

De brudar och brudgummar som gifter om sig vill ofta ha en starkare och djupare ceremoni utöver den traditionella vigselakten.

En ljusceremoni vid bröllopsfesten kanske skulle passa. Det gör att ni visar samtliga nya familjemedlemmar att de tillhör den nya familjen, särskilt barnen. När föräldrar gifter om sig har det visat sig att det kan vara en svår tid speciellt för barnen oavsett ålder.

Många kärleksfulla föräldrar som gifter sig på nytt har arrangerat en ljusceremoni just för att sina barn och andra viktiga familjemedlemmar skall känna sig välkomna och en viktig del av den nya familjen.

Viljan att skapa stark familjesammanhållning är stor och det finns en låt som heter Yours, Mine & Ours som är skriven av Gloria Sklerov & Barbara Rothstein som passar utmärkt till en ljusceremoni. Ni kan också välja er speciella sång som sjungs live eller spelas upp från en cd.

Bestämmer ni er för att ha en ljusceremoni när ni gifter om er överväg då att köpa ett särskilt ljus till sammanslagningen av bådas familjer. Genom att tända tre ljus markerar ni att det tredje ljuset tänds för sammanslagningen av familjerna. När ni tänder det gemensamma ljuset kan ni t.ex. säga följande;

”Skenet av det tredje ljuset representerar inte bara föreningen av (brudens namn) och (brudgummens namn) äktenskap, utan också sammanslagningen av den nya familjen, där era liv nu kommer att skina som ett”

Visa era barn att detta är viktigt genom att involvera barnen i ljusceremonin. Det tredje ljuset kan ni göra lite mer personligt genom att skriva era namn, bröllopsdatumet och barnens namn på.

Inga kommentarer: